ASTV SURFTRIPS pt01

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ Γιώργος Παπάζογλου

Με αφορμή τη νέα του εξόρμηση για Surf στην Ινδονησία, ο Γιώργος Παπάζογλου θυμήθηκε τα παλιά…Διαβάστε την απολαυστική εξιστόρηση των προηγούμενων ταξιδιών του στον αγαπημένο του προορισμό στα post που ακολουθούν!Ξεκινάμε με το πρώτο και έπεται συνέχεια!

Κλείνω σχεδόν τα 40 και ακόμα σκέφτομαι ταξίδια περιπέτειες και άδεια line up που με περιμένουν να τα ανακαλύψω σε μια κάποια απομονωμένη γωνιά του πλανήτη, σε κάποια τροπική ζούγκλα.

Δυστυχώς για όλους εμάς τους ονειροπόλους τα πιο καλά κρυμμένα surf spot, έχουν ανακαλυφθεί από πιο πρωτοπόρους με μεγάλα αποθέματα όρεξης και τρέλλας πολύ πριν από έμας, αφήνοντάς μας απλά να εξιστορούμε μετά από κάθε μας ταξίδι με λαχτάρα τις εμπειρίες μας στους φίλους μας.

Πλησιάζοντας ο καιρός για την καλοκαιρινή μου ανακάλυψη, το μυαλό μου (όσο μου έχει απομείνει) δουλεύει ασταμάτητα για το πού θα ταξιδέψει η θήκη με τα surf!!

Κάπου εκεί ανακαλύπτω το σκληρό μου δίσκο και μου έρχεται η επιθυμία να τον ξεσκονίσω……

INDONESIA 2012…..Ίσως το highlight της ζωής μου αφού κατάφερα να περάσω 75 ξεχωριστές μεταξύ Μπαλί, Lebongan και Roti Island στην Ινδονησία!!

Χρειάζονται περίπου 2 μέρες ταξίδι από το Μπαλί για να φτάσεις σχεδόν στο νοτιότερο άκρο της Ινδονησίας, ROTI island ή αλλιώς T-LAND

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

 georgendao

CHAPTER ONE: 5bucks per night

Μετά από 30 ώρες πτήση αρχές Αυγούστου 2012 (cheap ticket) Αθήνα, Μαδρίτη, Κατάρ, Μπαλί φτάνω στο Βingin και  στο ξενοδοχείο του Wayhane  που κρέμεται στο  γκρεμό  με πέντε μικρά δωμάτια και ένα κοινό μπάνιο για όλους!!   Ένα τεράστιο μπαλκόνι τα συνδέει όλα μεταξύ τους με θέα τον απέραντο Ινδικό ωκεανό να απλώνεται μπροστά σου, με τέσσερα από τα πιο διάσημα spot στο Μπαλί.

bingin3

Από δεξιά μου διαγράφεται το point Dreamland, ένα fun wave με εύκολο drop, μεγάλο wall και μεσαία πορεία, που μπορεί να δουλεύει και με αρκετά μεγάλο swell. Μπροστά μου ξεδιπλώνεται το Bingin η απόλυτη μηχανή κύματος, vertical drop, tubes, wall, some turns και πάλι αφετηρία. Μπορεί να παράγει το ίδιο κύμα όλη μέρα, με μοναδικό μειονέκτημα το over crowd, τον πολύ κόσμο δηλαδή και τους ντόπιους να ελέγχουν το line up. Στα αριστερά μου ορθώνεται το Impossible, όπως το λέει το ονομά του, είναι σχεδόν αδύνατο τις καλές ημέρες να δουλεύει έτσι ένα line up. Ατελείωτες γραμμές δημιουργούνται, με δυναμική μέχρι και 800 μέτρα πορεία χωρίζοντας το spot σε τρία line up. Το πρώτο κάτω από το ναό αρχίζει να δουλεύει με πάνω από 5 πόδια κύμα, ένω τα άλλα δύο δουλεύουν από τρία πόδια με το πρώτο να είναι πολύ κάθετο και το δεύτερο πάρα πολύ γρήγορο που είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσεις όλο το κύμα. Τέλος στα αριστερά μου το θρυλικό Padang Padang που αν δεν δείς από κοντά την οργή και την δύναμη που έχει αυτό το βαρέλι, δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια.

bingin2

Ένα μέρος που όσοι ασχολούνται με το surf και σέβονται τον εαυτό τους, θα πρέπει έστω για μία φορά να διανυκτερεύσουν  εδώ και να ζήσουν την ομορφιά αλλά  και το vibe του πιο ζωντανού surf community της  Ινδονησίας….και όλα αυτά με 5bucks per night!!

Θα μπορούσα να γράφω ώρες για όλα αυτά αλλά τα αφήνω στην φαντασία σας και την τρέλα του διακτινισμού !!

bingin1

Facebook Comments